Viktigheten av SQL på IBM i

Datakvalitet, ytelse og fremtiden er tre gode argumenter for å oppdatere seg på SQL for IBM i. Den 29. mai inviterer Common Norge til kurs i SQL for IBM i-utviklere, og det er begrenset antall plasser.

– IBM er verdensmestere i bakoverkompabilitet. Grensen går omtrent ved hullkort, og du kan kjøre gamle applikasjoner på ny maskinvare og nye versjoner av i OS. SQL handler først og fremst om databasen, og å skape en ny, bedre og mer fremtidsrettet måte å vedlikeholde databasen på, forteller Åke H Olsson, seniorkonsulent hos PDB Datasystem i Jönköping.

For Common Norge sine medlemmer er han kanskje best kjent som en dyktig foredragsholder og kursleder. Han er en ivrig forkjemper for SQL på IBM i.

– Se på ytelse først. SQL lager en indeks med åtte ganger så stor page size som «CRTLF». Det blir mye mer effektivt. Det andre er datakvalitet. SQL setter opp databasen litt annerledes enn DDS, og foretar kontroll av felt når du skriver data, ikke når du leser. I tillegg er modernisering av databasen en av de enkleste og rimeligste måtene å forberede IBM i for fremtiden. Det finnes mange praktiske hjelpemidler som kan hjelpe deg på veien. Da gjelder det å komme i gang, understreker Olsson.

Kursleder Sven Jansson (bildet) vil under SQL-kurset i mai blant annet kikke på iNavigator og gå gjennom grunnleggende elementer i SQL på IBM i. Les mer og meld deg på her.

Du kan lese hele artikkelen til Åke H Olsson på Data3 sine hjemmesider