Fullt hus på Power9-lansering

Tirsdag 17. april inviterte IBM til offisiell lansering av de nye Power9-serverne ved sitt Client Centre på Tøyen i Oslo. Det var fullt hus under presentasjonen av den nye generasjonen Power-servere.

– Power9 er enda mer rettet mot behandling av store datamengder enn Power8 er, og hver Power prosessor-kjerne er fortsatt dobbelt så kraftige som tilsvarende generasjon x86-prosessorkjerne, forteller Trond Bjerkvold i Basefarm.

Bjerkvold skriver Power-bloggen på Common Norge sine hjemmesider, og var en av foredragsholderne under lanseringen.

– IBM er spesielt stolte av samarbeidet med OpenPower medlem NVIDIA, der kombinasjonen Power9 og NVIDA GPU gir høy uttelling på machine learning og kunstig intelligens. Tradisjonell bruk av Power-servere til AIX, IBM i og Linux arbeidsoppgaver nyter også godt av ytelsesforbedringen på rundt 40 prosent eller mer for Power9 sammenlignet med Power8.

Basefarm leverer tjenester på IBM Power-servere med Oracle og IBM DB2 på AIX, IBM i og SAP HANA på Linux. De er også selv bruker av Power-servere, med IBM Spectrum Protect-servere kjørende på AIX.

– For oss er det like viktig at ytelsen på backup/restore er så god som mulig, og vi ser at IBM Power-servere gir langt bedre ytelse enn x86, understreker Bjerkvold

IBM selv var godt fornøyd med arrangementet.

– Det var veldig bra oppmøte og engasjemente under lanseringen. Vi mener Power9 er en spennende innovasjonsplattform, et budskap som traff mange av kundene våre. Dette gjelder både på Oracle og SAP HANA-løsninger, og ikke minst på de nye deep learning-plattformene som er i sterk vekst, sier Martin Atle Strandos, direktør i IBM Systems.