Feirer 30 år med AS/400

Den 21. juni er det 30 år siden AS/400 ble lansert, og Umoe Restaurants er en av kundene som har vært trofaste hele veien. Den gangen begynte de med en enkel applikasjon for hjembestilling av pizza. I dag kjører de mange applikasjoner på én stabil IBM i-server.

Umoe Restaurants har over 450 restauranter i Norge, Sverige og Danmark, inkludert kjente kjeder som Burger King, TGI Friday’s og Starbucks. Eventyret startet med Peppes Pizza på 70-tallet. I dag har Peppes 9000 ansatte og restaurantene genererer 135 000 ordre hver dag. Selvbetjening står for 45 prosent av take away-salget på enkelte avdelinger, og kundene kan bestille via mobilen.

– Vi installerte vår første S36-server i 1988, og hadde den gangen en applikasjon for hjemlevering. Deretter byttet vi til AS/400, og etter hvert har vi lagt på flere applikasjoner, og bruker nå én enkelt IBM i-server til alle finansielle transaksjoner, forteller IT-direktør Henry Karlsen.

Han er i Common-kretser kjent som leder av hovedstyret, og tar turen til IBMs Client Centre på Tøyen 21. juni for å gi et tilbakeblikk på 30 år med verdens mest stabile og driftssikre server.

– Vi har hele veien vært fornøyd med IBM i, og tror fremtiden kommer til å innebære mer selvbetjening. Da må vi ha systemer med høy effektivitet som kan integrere data som trafikkmønstre for levering. Vi ser frem til å fortsette å bruke IBM i i fremtiden, understreker Karlsen.

Vi spanderer Peppes-pizza på de som blir med på 30-årsjubileet til AS/400 21. juni. Les mer om arrangementet og meld deg på her. Det er begrenset med plasser.