Inntrykk fra IBM Technical University

Under IBM Technical University i Praha 6. til 10. november stilte IBM med forskere, sjefhøvdinger på ulike produktområder og eksperter med utrolig dybdekunnskap. Fagområdene var i hovedsak IBM Power og IBM Storage. Her er mine inntrykk.

Av Trond Bjerkvold

Blant foredragsholderne var Steve Will, Chief Architect for IBM i, som tidligere har holdt foredrag for Common Norge. Av nordiske navn var Lars Johannesson, Janus Hertz og Morten Buur Rasmussen på talerstolen, alle fra IBM Danmark og med IBM i som emne. Det gledelige var at IBM i utgjorde en stor del av presentasjonene, selv om jeg for egen del brukte mindre tid på disse emnene, og heller hørte på foredrag om administrasjon av Power og nye områder der det er løsninger med Linux/Power. En annen gledelig ting var at det var flere deltagere i år enn det var i London i 2016, men dermed var det tidvis også overfylte lokaler der de mest populære innleggene ble holdt.

Blant de over tusen deltagerne var det også en delegasjon fra Norge, med folk fra både distributører, businesspartnere, IBM og kunder. Vi burde vært mange flere, så det er synd ikke flere holder seg faglig oppdatert ved å dra på denne type arrangementer. I tillegg til det mest matnyttige som du umiddelbart kan ta tak i når du kommer hjem fra konferansen, var det også veldig nyttig å lære om trender og hva som kommer fremover. Det er også nyttig å få informasjon om hvordan IBM tenker, og se hvor mottagelig de er for innspill på de ulike produktområdene.

Her er fordelingen av de over 200 foredragene:

Cross Brand 14 %
AIX 8 %
IBM i 18 %
Linux on Power 18 %
OpenPower 7 %
PowerHW 15 %
PowerSW 19 %

Klikk her og velg Prague2017 for å se foredragstittel og navn på foredragsholder.

Utvalg av kommende arrangementer: