Nysgjerrig på POWER9?

Det er ikke lenge før IBM slipper den nye generasjonen POWER-prosessorer. Kommer du på Common Europe iTour i Oslo 22. november vil Dag Jacobsen dele alt han kan om POWER9 og fortelle hvorfor den er skreddersydd til den nye kognitive hverdagen.

– IBM kommer til å levere en rekke nye løsninger og servere basert på POWER9-prosessoren. Det er spesielt gode nyheter for applikasjoner som trenger ekstra ytelse, forteller Dag Jacobsen, subject matter expert for kognitive løsninger hos IBM Systems.

Han tar turen på Common Europe iTour på BI 22. november for å dele alt han kan om POWER9-prosessoren.

– IBM har jobbet lenge med kognitive løsninger via Watson og nettskyen. Nå har vi lansert PowerAI, en komplett løsning med maskinlæring og deep learning som du kan ha on premise. I dag er dette basert på POWER8, men her kommer POWER9-prosessoren virkelig til sin rett som den perfekte plattformen for kognitive løsninger.

POWER8-prosessoren ble introdusert i 2013, og i fjor annonserte IBM at neste generasjon ville komme i år. POWER9 har 14 nanometer-teknologi med 17 metallag og vil leveres med inntil 24 kjerner på en enkelt brikke, der hver kjerne støtter opp til åtte tråder. Kapasiteten er så kraftig at den vil løfte Watson-teknologien til et nytt nivå.

– POWER9-prosessoren vil møte kravene markedet stiller til en ny generasjon servere med svært høy ytelse. De som kommer på arrangementet vil være blant de aller første i Norge som får høre detaljer om denne teknologien, understreker Jacobsen.

Du finner program og påmelding for Common Europe iTour her

Les Trond Bjerkvold sin gjennomgang av PowerAI-teknologien i Power-bloggen