IBM slo på stortromma under Business Connect

Nærmere tusen mennesker fant veien til Scandic Fornebu og IBM Business Connect 2016. Watson og kognitiv teknologi stod i fokus, og deltakerne fikk trukket opp de store linjene, samtidig som det var mange konkrete eksempler på bruk av IBM-teknologi.

– Vi opplever en enorm respons på løsningene vi driver med her i Norge, og ønsker å sette Norge i førersetet for hva vi skal leve av etter oljen. Vi har mange spennende løsninger og mange nye og eksisterende partnere som er med på reisen, sa IBM-sjef Arne Norheim etter årets utgave av IBM Business Connect.
Nærmere tusen mennesker deltok på den storslåtte presentasjonen av alt IBM har å tilby i Norge. En av hovedattraksjonene var IBM Fellow John Cohn, som i Emmet Brown-jakke fra filmen Back to the Future inntok scenen med glitrende lys. Hans presentasjon av Internet of Things gjorde sterkt inntrykk på salen.
– Du vil alltid ha perioder der alt fungerer fint, men så kommer det forstyrrelser og avbrudd. De bedriftene som overlever gjenoppfinner seg selv. For å være kreativ og innovativ må du ha tid til å leke og ha det moro, understreket han.

Se John Cohn sin TED talk om å være leken:

 

Etter parallellsesjonen fikk deltakerne møte den fargeblinde avant garde-artisten Neil Harbisson, som har en antenne innoperert i hodeskallen slik at han kan høre farger. Hans foredrag om å være en cyborg ga et innblikk i noen av mulighetene som kommer de neste årene. Du kan lese mer om det her.
Etter oppsummeringen delte Arne Norheim ut prisen for årets partner. Den fikk Evry for sin strategiske beslutning om å forsterke partnerskapet med IBM. I tillegg fikk Sykehuspartner prisen for årets løsning for MediCloud, en skybasert test- og distribusjonstjeneste for mobilhelse bygget på IBM BlueMix.