Pedab satster på ekstrem konsolidering

IT-distributøren Pedab er overbevist om at også norske kunder vil ta godt i mot gevinsten av serverkonsolidering store lisensbesparelser og sterkt redusert kompleksitet ved bruk av IBM z med LinuxONE operativsystem.

– Når IBM nå har introdusert de mest populære Linux dialektene med native støtte på
IBM z har de åpnet for et tusentalls nye applikasjoner på plattformen, og samtidig gjort administrasjon til velkjente kommandoer og grensesnitt for et tusentalls Linux-administratorer over det ganske land, sier Roger Ison-Haug, country manager i Pedab Norway.
Med native støtte for Ubuntu, Suse og Redhat er LinuxONE en plattform som gir kundene markedets mest skalerbare og stabile serverplattform ferdig konsolidert. Du kan samle 100 fysiske servere inn i én maskin med verdens høyeste oppetidsgaranti. Og i dagens virtualiserte verden, blir antall servere i boksen fort multiplisert med 10+.
– Vi er overbevist om at også norske kunder vil ta godt i mot gevinsten av serverkonsolidering, store lisensbesparelser og sterkt redusert kompleksitet ved bruk av verdens mest pålitelige plattform. Vi tror LinuxONE vil treffe godt hos de store Linux-brukerne i Norge, og vi i Pedab ser det som både ønskelig og naturlig å utvide vår brede IBM portefølje med denne plattformen.

IBM er glade for at Pedab vurderer å sertifisere seg for distribusjon av IBMs z-plattform.
– Vi mener z-serien er det fremste i verden både på teknologi og skalerbarhet, og er selveste grunnfjellet i IT-bransjen når det kommer til ytelse, pålitelighet og oppetid, sier Martin A. Strandos, Business Unit Executive Systems, IBM Norway.
IBM z står for “Zero downtime”.
– Ingen nedetid er bevist gjennom mange tiår, og noe vi er svært stolte av. Med Pedab sin ekspertise på IBM sin serverportefølje blir det spennende å se videreføringen av IBM z i Norge og Norden i tiden fremover, understreker Strandos.