Én plass igjen på Common Compass

Vi har signert samarbeidsavtale med flere medlemsbedrifter, men har fortsatt én plass igjen på Common Compass. Ikke gå glipp av muligheten til skreddersydd IKT-opplæring for ansatte i et arbeidsliv som stadig er i omstilling. Tilbudet er kostnadsfritt for medlemmer av Common Norge.

– Vi deltok nylig på Kompetansepluss samling i regi av Kompetanse Norge. Det skjer mye spennende, og selv om søknadsfristen er satt til 10. desember lover Kompetanse Norge likevel at tildelingsbrev og penger ikke skal bli vesentlig forsinket i forhold til tidligere år, forteller prosjektleder Egil Ove Farstad.

Han leder arbeider med Common Compass i Common Norge.

– Ordningen finansieres gjennom Kompetanse Norge, et direktorat under Kunnskapsdepartementet. For de som får godkjent sin søknad vil tildelingsbrev og første utbetaling komme som vanlig i månedsskiftet januar/februar 2019. Dermed skal våre planlagte Compass kurs kunne starte så tidlig som i februar. Det er med forbehold om at Kompetanse Norge holder sin tidsplan.

Les også: Kostnadsfri IKT-opplæring for medlemmer

– Hele søknadsprosessen er forenklet vesentlig i forhold til tidligere år. Blant annet er det innført et nytt enklere skjema for samarbeidsavtale. Fra og med årets søknadsrunde stilles det dessuten større krav til formell kompetanse hos de som underviser i Kompetansepluss-kurs, men det er krav vi oppfyller. Så slik vi vurderer endringene er de bare til vår fordel, forklarer Farstad.

Common Norge satser og fokuserer sterkt på Common Compass og Kompetansepluss i 2019.

– Vi har to ressurser som er godt i gang med studier innen «Voksenpedagogikk og grunnleggende digitale ferdigheter» ved Universitetet i Sørøst-Norge. Samtidig fortsetter vi med å bygge ut vårt nettverk og oversikt over andre gode lærerkrefter. Jeg oppfordrer alle som er interessert til å ta kontakt på e-post eller ringe meg på telefon 93 43 43 10.