Apper kjøper BakeIT

Svenske Apper har kjøpt opp BakeIT, ett digitalt ordresystem for bakeribransjen. Systemet forenkler og effektiviserer håndteringen fra bestilling i butikk til produksjon. BakeIT vil moderniseres og en ny versjon er planlagt våren 2021.

– BakeIT passer godt inn i vår strategi om å tilby kundefokuserte Supply Chain Management-løsninger som er kostnadseffektive og sikre. Vi ser synergieffekter med tidligere oppkjøp, samt at vi får ytterligere bredde i vår produktportefølje for våre nordiske kunder, sier Martin Beischer, kundeansvarlig hos Apper Systems AB (bildet).

BakeIT er et intelligent system for bakerivirksomheter og tar seg av ukeplanlegging av både butikk og produksjon. Det stiller mange krav til leveransekjeden og sammen med kassaløsningen ASSET forbinder Apper bakeri med butikk og får en helhet over hele kjeden. Systemet har eksistert i mange år og vil moderniseres i nær framtid. En ny versjon er planlagt våren 2021.

– Vi ser en stor mulighet for å vokse i det nordiske markedet og oppkjøpet av BakeIT vil komplettere vårt tilbud og gi oss potensial til å ta nye markedsandeler, sier administrerende direktør P-A Freiholtz i Apper Systems AB.

– Det er heller ingen vil om at våre kunders ønsker over tid vil variere og at det ikke lenger er nok med en standardløsning. Da kan vi som systemeiere tilpasse alt etter kundenes ønsker og behov om å få det personlig, effektivt og komfortabelt i sitt systemmiljø, legger han til.

Les også: Apper kjøper Computanse AS

Apper har jobbet med systemutvikling og forvaltning siden 80-tallet og har en unik kompetanse på IBM i-plattformen. Apper tilbyr utvikling, modernisering og drift av IBM i-systemer, både for kunder med standardløsninger og for de som har egenutviklede løsninger. Apper ser store muligheter i det nordiske markedet fremover, og kommer å fortsette utviklingen sammen med kundene, som en engasjert leverandør av kasse-, økonomi- og integrasjonsløsninger.