IBM deles i to

I en pressemelding har IBM varslet at de skiller ut Managed Services i et eget selskap fra 2021, slik at de kan ha fokus på hybrid cloud-markedet. Oppdelingen skal ikke ha noen påvirkning på IBM Power-servere og IBM i.

Managed Services er en del av IBMs Global Technology Services, og det er denne divisjonen som nå skilles ut i et eget selskap med arbeidsnavnet NewCo. IBM Power Systems og IBM i vil fortsatt tilhøre IBM. Oppdelingen i to selskaper har blitt godt tatt i mot av markedet.

– Nå er riktig tid for å etablere to markedsledende selskaper fokusert på det de gjør best. IBM vil fokusere på åpen hybrid cloud-plattformen og kunstig intelligens, sier IBM-sjef Arvind Krishna (bildet).

IBM kjøpte for et drøyt år siden Red Hat nettopp med en ambisjon om å bli verdens ledende leverandør på hybrid cloud. Nå rydder de veien for en klar satsing.

– NewCo vil ha større smidighet til å designe, kjøre og modernisere infrastrukturen til verdens viktigste organisasjoner. Begge selskapene vil få forbedrede utsikter til vekst, med større mulighet til å knytte til seg partnere og fange opp nye muligheter som skaper verdi for kundene og aksjeeierne, sier Krishna.

Les hele pressemeldingen hos IBM