Apper kjøper Computanse AS

Svenske Apper kjøper opp det norske programvareselskapet Computanse AS. Dermed styrker de sin posisjon i det norske Supply Chain Markedet og utvider sin portefølje med bestillings- og kassasystemer.

– Apper kjøpte opp Løsning1 i fjor, og nå styrker de sin posisjon ytterligere ved å ta over Computanse AS, som har programvareløsninger og konsulenttjenester for detalshandelen. Fra vårt ståsted er det positivt, sier styreleder Henry Karlsen i Common Norge.

I en pressemelding forteller Apper at de fra 10. august 2020 eier hele Computanse AS. Det gir dem tilgang til Computanse sine løsninger for å integrere og digitalisere den fysiske handelen og e-handel for restaurant og detaljhandel

– Apper er inne i en ekspansiv fase og gjennom vårt oppkjøp kompletterer vi vår påbegynte ekspansjon i Norge. Vi styrker vår posisjon som en nisjeaktør med programvareutvikling på IBM i-plattformen og kan med oppkjøpet tilby en komplett produktportefølje innen POS-systemet bygget på ledende teknologi, forteller administrerende direktør Per-Anders Freiholtz (bildet) i Apper Systems AB.

Computanse har sine kontorer i Bærum og på Hamar. Produktet ASSET er et moderne kassasystem av høyeste kvalitet på programvare og maskinvare som benyttes av et flertall av aktørene i restaurant- og detaljhandelen med et stort antall transaksjoner. STAS er et produkt som benyttes for å håndtere bestillinger på nett.

– Computanses kunder kan se frem til et enda bedre tilbud fremover, samtidig som Apper får tilgang til en sterk distribusjonskanal og en attraktiv kundegruppe i Norden. Oppkjøpet medfører synergieffekter som passet godt inn i Appers vekststrategi, sier Freiholtz.

Apper tilbyr utvikling og drift av IBM i-systemer og ser store muligheter i det nordiske markedet. Computanse sine produkter er dermed i trygge hender og vil nå få enda større ressurser til utvikling.

– Jeg er glad for at Apper er ny eier i Compuranse AS. Selskapet får en sterk eier og mulighet for å ekspandere i det svenske markedet. Apper føles riktig med tanke på sin lange erfaring og kompetanse innen nisjeapplikasjoner og sin markedsledende posisjon innen utvikling på IBM i-plattformen, sier Ole Toft, daglig leder for Computanse AS.

Les også: Apper kjøper Løsning 1 fra Jeeves