Microsoft + Lenovo gir bekymringsfri IT til Braathe Gruppens kunder

Mange norske SMB-bedrifter velger skybaserte skrivebordsløsninger for forutsigbare månedlige kostnader og oppdatert teknologi. Braathe Gruppen leverer sin løsning med servere fra Lenovo i bunn og Microsoft-løsninger på toppen.

– Vi benytter i hovedsak Lenovo ThinkSystem SR650 servere og ThinkAgile MX Certified Node i vår skybaserte skrivebordløsning. Brukerne får blant annet Microsoft 365-pakken, Teams, e-post og alt annet de trenger i en løsning som oppleves som en lokal klient, men som faktisk befinner seg på våre servere, forklarer markedssjef Anders Martinussen Pedersen hos Braathe Gruppen.

Det familieeide selskapet er totalleverandør av IT-løsninger og driftstjenester. Med hovedkontor på Nærum gård jobber det ut fra en grønn IT-strategi. De sverger til Lenovo-servere og datesentrene ligger i Norge, der kundenes data ligger sikkert og separat.

– Vi skal være fremoverlente og innovative som leverandør. Lenovo har en komplett portefølje med fokus på datasenteret som helhet, og det er viktig for oss. Deres servere sørger for drifts-kritiske IT-tjenester med høy oppetid for våre kunder, slik at de får en bekymringsfri IT-hverdag. Lenovo-servere er veldig driftstabile og det er sjelden maskinvareproblemer. Dette gjelder gjennom hele levetiden.

Visjonen til Braathe Gruppen er å levere bekymringsfri IT gjennom standardiserte tjenester. Dette sikrer en tjeneste som er skalerbar, stabil, driftssikker og passer de aller fleste. Som Microsoft Gold-partner benytter de Microsoft Azure Stack HCI solutions, noe som krever at både servere og programvare er godkjent av Microsoft.

– Vi har 170 dedikerte medarbeidere, som daglig fokuserer på hvordan tjenestene våre kan forbedres. Lenovo sitt nære samarbeid med Microsoft gjør at vi er trygge på at vi alltid har de riktige komponentene i våre servere, og at disse er testet mot Microsoft sine programvareprodukter. Denne kombinasjonen gjør at vi kan fortsette å utvikle oss og tilby kunder som Horten kommune, Collicare Logistics, Flisekompaniet, VIPPS og en rekke andre en solide og trygge IT-tjenester, understreker Pedersen.