Etterlengtet RPG-kurs

Common Norge måtte utvide med flere plasser under kurset i RPG Full Free Form med Åke H. Olsson (foran på bildet) 31. januar. Det er tydelig behov for opplæring i RPG, og markedet etterlysere flere unge programmerere.

– Vi må hele tiden utvikle oss og lytte til kundene våre. Kurset har vært veldig nyttig, og åpner øynene våre for det som er mye bedre i RPG Full Free Form, sier systemkonsulent Svein Huse i Systema.

Det Oslo-baserte programvarehuset var på plass med fire RPG-utviklere da Common Norge arrangerte kurs i RPG Full Free Form på Lysaker.

– Vi er allerede inne i en prosess med RPG Full Free Form. Noen av våre utviklere programmerer i dette, slik at de som sitter i front end og programmerer Java bare kan gå inn og lese koden.Vi bruker et konverteringsverktøy som gjør mesteparten av jobben, så må vi bare gjøre finpussen til slutt, forklarer Huse.

Tilbakemeldingene på kurset og foredragsholder Åke H. Olsson har vært overveldende gode. Du finner presentasjonen hans og flere ressurser her.

– I Sverige har vi mangel på RPG-programmerere. IBM i-plattformen og RPG er i vekst igjen, etter en periode med nedgang. Det virker som om de fleste store bedriftene som har vurdert å bytte plattform enten har gjort det, eller lagt det på hylla. Resten ønsker å gå videre med IBM i, sier Torbjörn Appehl i Common Europe.

Han var med på Lysaker og kunne glede seg over et sterkt norsk fagmiljø på RPG.

– Mange har en oppfatning om at IBM i og RPG er en gammeldags plattform, men da har de ikke fulgt med i timen. I dag kjører du Java og grafisk grensesnitt med RPG Open Access og RPG Full Free Form. Det er en kode ungdommen lett kan lære seg. Du kan også enkelt gå fra DDS til SQL-database, og plutselig har du en moderne plattform som ungdommen rask kan lære seg. Samtidig er den stabil, driftsikker, virussikker og ikke minst rimelig, men svært lave totale eiekostnader.

Common Norge er allerede i gang med planleggingen av nye kurs for RPG-utviklere, med fokus på blant annet SQL og Java etter innspill fra brukerne selv.

– I Sverige har vi kjørt en egen RPG-skole med blant annet Handelsbanken. Jeg vet om flere bedrifter som trenger et titalls programmerere, så vi er faktisk i underskudd på RPG-programmerere, sier Appehl.