Blockchain-suksess

Den 21. august inviterte Common Norge til workshop rundt teknologien bak bitcoin. Den ble holdt av daglig leder i IT Resource Group AS Magne Kofoed, og deltakerne fikk med seg mye nyttig kunnskap tilbake.

– Blockchain vil utvilsomt være en teknologi vi vil se mye til i fremtiden. Dette formiddagskurset redegjorde på en god måte hvordan teknologien fungerer og viste klart forskjellen mellom blockchain for kryptovalutta og blockchain for bedrifter. Om ikke nysgjerrigheten allerede var pirret, ble jeg enda mer inspirert til å lære mer om blockchain etter dette kurset, sier Henry Karlsen, IT-sjef i Umoe Restaurant Group og leder i Common Norge.

Arrangementet var interessant både for de som var teknisk interessert og alle andre. Deltakerne fikk en kikk under panseret på teknologien og forstod i større grad hvordan blockchain fungerer i praksis. Det ble brukt både egne PC-er og en IBM i-server. Deltakerne fikk selv lage en blockchain og fikk et innblikk i byggeklossene og logikken bak.

Tilbakemeldingene etter arrangementet var svært positive. Basert på suksessen planlegger Common Norge og IT Resource Group AS flere arrangementer knyttet til blockchain-teknologien.

Du kan laste ned presentasjonen fra workshopen her.