Kjører Azure Stack på Lenovo

Hatteland-konsernet kjører Azure Stack på Lenovo ThinkAgile SXM4400. Det gir dem mulighet til å tilby skalerbare Azure Stack-tjenester i eget lokalt datasenter, med lav latency og integrert med kundenes løsninger.

– Vi leverer hybride skybaserte IT-tjenester gjennom merkenavnet EMP Secure og har etablert et eget EMP-datasenter i Norge. Stadig flere velger denne typen løsninger, der forretnings-kritiske lata ligger lagret i lokale datasentere, men utnytter teknologien til Microsoft Azure, forteller CTO Kim Fiva (bildet) hos Hatteland.

De har valgt Lenovo ThinkAgile SXM4400. Den kombinerer Lenovos industriledende datasenter-infrastuktur med Microsoft Azure Stack ferdig integrert.

– For mange hosting-kunder er det viktig å kjenne leverandøren, og også ha tjenesten innenfor landets grenser. Det er nettopp dette Azure Stack fra Lenovo og Microsoft gir Hatteland, forklarer serviceprovider-ansvarlig Bjørn Holmen hos Lenovo Data Center Group i Norge.

Microsoft Azure tilbyr i dag hundrevis av forskjellige tjenester i nettskyen. Azure Stack er en utvidelse til Azure som gjør at du kan utvikle og distribuere hybride programmer hvor som helst. Den har mesteparten av funksjonaliteten til Microsoft Azure, noe som også gjør det mulig å benytte programmer skrevet for Azure lokalt og sentralt etter behov. Samtidig sørger du for at dataene ligger i Norge, og det gir både økt trygghet og etterkommer viktige juridiske krav inne en del bransjer.

– Fordelene med Azure Stack lokalt er at vi kan tilby skalerbare Azure Stack-tjenester i eget datasenter, med lav latency og integrert med våre kunders løsninger. Vi valgte Lenovo som leverandør fordi de hadde en god balanse mellom kvalitet, service og pris, forklarer Fiva.

ThinkAgile SXM4400 er en ferdig integrert rack-løsning som er enkel å rulle ut. Det reduserer kostnadene over tid. Det gjør at Hatteland kan ta opp konkurransen med de store internasjonale tjenestene.

– Vi har fått veldig god service fra Lenovo med hardwareinstallasjon. Tjenestene er etablert og vi har allerede fått inn de første kundene. Mange setter pris på å ha en lokal partner som de kjenner og stoler på. Nå kommer vi til å utviklet Azure Stack-løsningen videre og tilby flere tjenester til flere kunder, understreker Fiva.