Apper kjøper Løsning1 fra Jeeves

Fra 1. juli tar svenske Apper over ansvaret for Løsning1. Det sikrer fortsatt satsing på ERP-løsningen mange store norske bedrifter kjører på IBM i-plattformen. Common Norges brukergruppe for Løsning1 er positive til overtakelsen.

– Vi har benyttet Løsning1 i veldig mange år, men i den siste tiden har vi sett at våre behov knyttet til automatisering ikke har latt seg dekke. Det er derfor gledelig å se at Apper er villig til å bruke ressurser på å bringe Løsning1 opp og frem slik at vi kan leve godt med produktet i fremtiden også, sier Henry Karlsen, styreleder i Common Norge og IT-direktør i Umoe Restaurants AS, som har brukt Løsning1 i en årrekke.

Selve kjernen i Løsning1 er bunnsolid og kan benyttes som en motor for andre tjenester som knyttes til den via API-er. Det er allerede flere aktører på markedet som lager gode produkter som enkelt kan integreres med Løsning1, men dette må utvides ytterligere. Nye krav til bank-integrasjoner, SAF-T, arbeidsflyt, BI, datavarehus, fakturahåndtering og EHF er eksempler på hva brukergruppen forventer skal komme på plass i Løsning1.

– Vi trenger en god partner på support, og her er Apper sin størrelse og styrke kjærkommen. Mine kolleger på regnskap ser frem til at Apper overtar eierskapet av Løsning1, og gleder seg til det neste kapittelet i Løsning1 sin historie, sier Karlsen.

Svenske Apper har jobbet med utvikling og forvaltning siden 80-tallet, og har en unik kompetanse innen IBM Power-plattformen. De tilbyr utvikling, forvaltning og drift av IBM Power Systems, både for kunder med standardløsninger og for de som har egenutviklede systemer.

– I 2013 begynte vi å endre på driftsformen vår. Vi leverte konsulenttjenester til en håndfull store bransjer og banker i Sverige, men gikk etter hvert over til å dele tydelig mellom tjeneste og produkt. Vårt fokus er forvaltning og modernisering, og Løsning1 gir oss en unik mulighet til å komme inn på det norske markedet, sier Per-Anders Freiholtz (bildet), administrerende direktør i Apper Systems AB.

– Vi kommer til å etablere et Norsk aksjeselskap og ønsker i første rekke skape tillit hos de eksisterende brukerne av Løsning1. Vi ser frem til et tett samarbeid med Common Norge for å kunne legge opp en roadmap for produktet, både med tanke å ny funksjonalitet på kort sikt og en mer omfattende modernisering på lang sikt, understreker han.

Det klinger godt hos dagens brukere.

– Som styreleder i Common Norge vil jeg gratulere både Løsning1-gruppen og Apper for å ha fått til denne avtalen. Det har vært en del tvil og usikkerhet knyttet til Løsning1 i mange år, men nå kan vi senke skuldrene og fokusere på produktutvikling, sier Karlsen.