Ungdommelig optimisme i København

Årets Common Europe-konferanse ble en vellykket affære på mange områder. Et av hovedtemaene under arrangementets Executive Day var rekruttering, og det er godt å se at det finnes stadig flere unge utviklere på verdens mest stabile IT-plattform.

– Personlig var dette som en vitamininnsprøyting, og jeg kjenner at det er deilig å kunne jobbe med en teknisk plattform som beviselig er noe av det beste, og som har en uttalt garanti på levetid fra IBM sin side, forteller Henry Karlsen, CIO i Dely og leder for Common Norge.

IBM var sterkt til stede på konferansen med flere Europeiske toppnavn blant foredragsholderne. I tillegg var flere av verdens fremste spesialister på IBM i på plass. Det var en for øvrig solid norsk deltakelse i den danske hovedstaden 31. oktober til 3. november, med både sluttkunder og IBM-partnere på plass.

– Det var inspirerende og nyttig å delta. Nyheter, tips, beste praksis og kompetansedeling preget hele konferansen, og med gode mulighet for mingling eller nettverking ved siden av.

Karoline Eap og Angela Jakobsen fra utviklingsavdelingen hos Eika var godt fornøyd med utbyttet av deltakelsen på Common Europe.

Unge utviklere fra Eika

– Konferansen var vårt første møte med IBM-brukermiljøet og det var spesielt hyggelig å bli kjent med norske kollegaer. Det var veldig inspirerende og lærerikt å høre på foredragsholdere som virkelig brenner for å holde IBM i oppdatert og kompatibel med resten av verden, forteller Karoline Eap fra Eika forsikring.

Hun og kollega Angela Jakobsen gikk på RPG-kurs i regi av svenske Apper og er en del av et større utviklingsmiljø hos Eika. Med flere unge utvikle også hos Fremtind og ikke minst Apper i Sverige ser det lyst ut for rekrutteringen fremover. Deltakerne fikk også høre Koen Decorte fra CD-Invest snakke om hvordan de utdanner unge IBM i-utviklere i samarbeid med belgiske universiteter.

Erik Aasland jobber med administrative systemer og drift hos Fremtind Digital. Han deltok på Executive-dagen til Common Europe og satte stor pris på å høre om andres utfordringer og dele erfaringer.

Egen dag for ledere

Mandag 1. november var det en egen Executive Day. En av deltakerne var IBM i-veteran Erik Aasland fra Fremtind Digital.

– Vi fikk inngående kjennskap til hverandres utfordringer i arbeidshverdagen. Mange var opptatt av rekruttering og hvordan vi kan bli flinkere til å gjøre IBM i kjent. Den typiske RPG-utvikleren i Norge er ikke så ung lenger, men når vi ser hvordan blant annet svenske Apper har jobbet med å utdanne Java-utviklere på IBM i, mener jeg vi kan tenkte langs de samme baner her i landet, sier han.

– Deltakere fikk gode diskusjoner om strategiske veivalg og hva vi com CxO trenger å forholde oss til, samt dypdykk i temaer som hvordan du rekrutterer og holder på smarte medarbeider. Common Europe sin konferanse i København var kjærkomment, og all ære til arrangøren som hadde laget en veldig bra program. Vi i Common Norge tar med oss ideer tilbake, og skal sette i gang med kurs, seminarer, opplæring, rekruttering og ikke minst nettverksbygging slik vi gjorde før pandemien, fastslår Karlsen.

Første mulighet for faglig påfyll er SQL-kurs med Birgitta Hauser i Oslo 20. januar 2022.