Spennende nytt fra HCL

Arne Sigurd Rognan Nielsen gir et overblikk over alt som skjer på Notes, Domino, Sametime og Connections. Etter at HCL overtok porteføljen fra IBM har salget doblet seg og applikasjonene har blitt modernisert.

– Etter at HCL overtok produktene har utviklingen av løsningene gått i superraskt tempo og nye versjoner kommer jevnlig. Gamle kunder kommer tilbake og HCL har siden i fjor sommer fått over 1600 nye Business Partnere over hele verden, forteller Arne Sigurd Rognan Nielsen, daglig leder i Brainworker.

Han startet konsulentselskapet i 2015 og ble HCLs først Business Partner i Norden. I dag er han IBM Champion og HCL master for andre år på rad. Nylig var han på Engage-konferansen for å hente inspirasjon.

NB! Fagdagen i Trondheim 31. mars er utsatt på ubestemt tid pga. koronona-viruset

– Engade hadde deltakerrekord i år og det er en helt annen energi rundt produktene nå. Vi er på versjon 11.01 av Domino, og versjon 12 er annonsert allerede. Connections er på versjon 6.5, med annonsert versjon 7 ved årsskiftet. Og HCL har levert som avtalt når de annonserer.

Det er ingen hemmelighet at IBM ikke hadde noe sterkt fokus på Notes-porteføljen de siste årene de eide den. HCL har 800 utviklere på disse produktene og ansetter stadig flere som arbeider med å åpne applikasjonene for integrasjon med andre løsninger.

Appen HCL Nomad gjør at du kan kjøre alle Domino-applikasjoner på en hvilken som helst device uten bruk av Notes. Og med HCL Volt kan du lage applikasjoner i Domino uten programmering. Jeg håper å kunne vise hvordan du lager en applikasjon på under 20 minutter i Trondheim, forklarer Nielsen.

Her kan du se lanseringen i Tokyo 4. desember 2019