Spennende konferanse i USA

Under årets PowerUp i Denver deltok Fremtind Forsikring med fem personer og Eika Forsikring med to. Der var hovedfokuset på SQL, Opensource og programeringsspråk, Merlin, sikkerhet/ransomware/IFS og VSCode.

– Sju nordmenn ble godt lagt merke til under PowerUP 2023 i Denver. Noen mente det var nordmenn «over alt». Vi hadde litt forskjellige fokus, noen var på sesjoner rundt drift og sikkerhet, mens andre prioriterte utvikling, forteller IT-konsulent Erik Aasland fra Fremtind Forsikring.

Han er nyvalg varamedlem i hovedstyret til Common Norge. I USA hadde med seg kollegaene Andre Hoai An Le Thanh, Benjamin Borgen Ha, Petter Johansson og innleid konsulent Magne Kofoed, samt Marianne Bremnes Ottersen og Therese Skram Føllesdal fra Eika.

– Konferansen ble åpnet av Common USAs president Dawn May. Det var veldig mye bra på programmet, såpass at vi på langt nær fikk med oss alt. Men vi fikk med oss mye, og samtidig ble vi kjent med andre kunder og leverandører fra hele verden.

Både Eika og Fremtind har bevisst satset på unge utviklere de siste årene.

– Jeg har vært med på mange Common-arrangementer siden slutten av 80-tallet, og det er moro å se at de av oss som snart går av med pensjon kan erstattes med unge ansatte. Derfor var det også en enkel sak å si ja til et styreverv i foreningen.

Under PowerUP-konferansen fikk han et artig tilbakeblikk på maskinvare og programvare fra AS400 til IBM i i forbindelse med 35-årsjubileet til IBM i 21. juni i år. Flere av temaene fra USA dukker opp når Common Norge inviterer til sommermøte hos IBM i Oslo 20. juni

– Det er viktig at vi kan skape mer blest rundt plattformen, og jeg håper å kunne bidra til det fremover. Magne Kofoed, Marianne Bremnes Ottersen og Therese Skram Føllesdal vil alle bidra på sommermøtet, sammen med flinke folk fra IBM Norge. Så er det jo moro at vi kan markere 35-årsjubileet også, poengterer Aasland.

Les mer om agendaen til sommermøtet 20. juni og meld deg på her