Samlet norske deltakere i Alicante

Common Europe-konferansen 13. til 16. juni i Alicante markerte organisasjonens 60-årsjubileum, og fra Norge var det i underkant av ti deltagere blant de flere hundre som deltok på arrangementet.

I tillegg til en rekke utstillere fra forskjellige leverandører, var selvsagt det rikholdige utvalget av foredrag viktigst, forteller Trond Bjerkvold fra Basefarm.

Han representerte også Common Norge under konferansen.

– En stor del av foredragene var rettet mot IBM i. Sjefarkitekt Steve Will snakket om den nylige annonserte IBM i 7.5-versjonen, men også andre emner rundt IBM Power servere, fra hovedinnlegg med Sylvia Scheerova, direktør for IBM Power salg i Europa, til mer spesifikke innlegg rundt HMC, VIOS og virtualisering med PowerVC.

Sammen med den nye programutviklingsplattformen for IBM i, Merlin, var applikasjonmodernisering, bruk av Open Source, AI og IBM i DB2 gjennomgående temaer.

– Hovedbudskapet var at med IBM Power-servere, Power10 prosessor, IBM i operativsystem og IBM DB2 for i-databasen er det ingen begrensninger på hvilke løsninger du kan skape, og kjøre dette sikkert og skalerbart.

Alicante bød på varmt vær og det ble også tid til sosiale aktiviteter.

– Noen av oss ble med på en liten golfkonkurranse på den nærliggende golfbanen, og vi fra Norge hadde også en hyggelig middag sammen, sponset av Common Norge.

Common Europe konferansen neste år blir arrangert i Praha, så det er bare å planlegge en tur i 2023 for faglig påfyll.

Common Norge inviterte norske deltakere til felles middag i Alicante.