Nyttig erfaringsutveksling i Sverige

Common Sweden ble en nyttig møteplass for 120 IBM i-brukere fra hele Europa. Konferansen ble åpnet av Alison Butterill, som har produktansvaret for IBM i. Common Norge var på plass sammen med flere norske brukere.

– IBM i vokser på verdensbasis, særlig innen bank og handel. Nå ser vi også at kunstig intelligens er i ferd med å ta av for alvor, sa Alison Butterill fra IBM da hun holdt åpningsforedraget under Common Sweden 30. oktober.

Hun var en av en lang rekke internasjonale foredragsholdere som tok turen til Stockholm for å dele kunnskap om IBM i og IBM Power-servere.

– For IBM er det viktig å få innspill fra kundene våre, slik at vi utvikler programvare i samsvar med behov i markedet. I Europa er det Common Europe som samler inn og formidler den kunnskapen til oss, forklarte hun.

Karoline Eap, Therese Føllesdal, Amanda Vu og Marianne Ottersen fra Eika Forsikring sammen med daglig leder Eric Steenbuch i Common Norge. Foto: Lars Ovlien.

En av de som tok turen fra Norge til den svenske hovedstaden var Marianne Ottersen fra Eika Forsikring.

– Common Sweden-konferansen var utrolig inspirerende og lærerik. Et perfekt sted for å bli kjent med andre IBM i-ere og dele erfaringer. Ekstra gøy var det at de hadde fått tak i så flinke foredragsholdere, som Scott Klement, Liam Allan, Simon Hutchinson og Scott Forstie. Ved å delta i deres sesjoner har jeg fått lære mer om REST API-er, Visual Studio Code for IBM i og nyttige SQL triks. Konferansen ga absolutt mersmak, og jeg håper på flere slike arrangementer i fremtiden, sier hun.

Common Sweden var den første store konferansen i Sverige etter pandemien.

– Stemningen var energisk og veldig positiv. Det var lett å merke at deltakerne har lengtet etter å møte andre likesinnede igjen, etter år med kun digitale møter, forteller Torbjörn Appehl, visepresident i Common Europe.

– IBM sendte eksperter fra USA, Canada og Storbritannia som blandet seg med andre eksperter og sluttbrukere. Til sammen leverte mer enn 50 presentasjoner og tekniske dypdykk, poengterer han.

Visepresident Torbjörn Appehl i Common Europe er glad for å kunne arrangere fysiske konferanser igjen. Foto: Lars Ovlien.

Er du opptatt av IBM i og IBM Power kan det være lurt å abonnere på nyhetsbrevet til Torbjörn. Det finner du her!