Nye verktøy til IBM i

Det skjer mye spennende på IBM i-plattformen verden rundt. IBM Champion Bartlomiej Grabowski har etablert selskapet Cloud Walkers, som har målsetting om å utvikle nye verktøy for IBM i-administratorer.

– LPARKit er et grønnskjerm-interface som isolerer VIOS/HMC layer fra IBM i administrator, quick depplyment av LPAR og kloner IBM i OS. Snart vil vi ha en modul for små bedrifter som ikke bruker HCM, men kjører IBM i hosting annen LPARs. IBM i administrator vil ha muligheten til å bygge LPARs fra grønnskjerm uten tilgang til Virtual Partition Manager i SST og rulle ut klient-LPARs med NWSD, forklarer Bartlomiej Grabowski i Cloud Walkers.

LPARKit er et eksempel på at det skjer mye spennende på IBM i-plattformen. Det kommer i to versjoner, en gratis light-versjon og en «Gold release» fullversjon som du betaler for.

– Fullversjonen inneholder klonefunksjonalitet. Tanken er at brukere som kjører template IBM i LPAR som kan klones til en ny LPAR. Det ligner det du får til med PowerVC, men det er en del forskjeller. Jeg mener verktøyet er et godt alternativ for IBM i-administratorer som ikke forstår VIOS eller HMS, eller hvis de vil oppnå resultater raskere.

Cloud Walkers jobber for tiden med en ny versjon som er tilpasset små P05/P10-kunder som ikke bruker VIOS eller HMC.

Vi har akkurat startet en reise og håper at kundene ser fordelene som ligger i verktøyet vi tilbyr, sier Grabowski.

Her ser du hvordan LPARKit fungerer