Lenovo er klar for 5G

I løpet av 2021 vil det bli 5G-dekning fra Telenor, Telia og ICE i alle de større byene i Norge. Deretter følgende løpende utbygging med mål om et landsdekkende nett i 2023-2024. Lenovo har allerede på plass 5G i mange av sine produkter.

– Opp til ti ganger raskere mobilt bredbånd, økt kapasitet og landsdekkende tilgang kan drive overgangen til 5G hurtigere enn noe tidligere generasjonskifte i mobilnettet. Det betyr at vi får en fantastisk utvidelse av datamuligheter for både mobil, PC- og IoT bruk, forklarer Morten Holsve Johansen, Nordic Technology Manager hos Lenovo.

Populære produkter i ThinkPad X1-serien har allerede 5G-muligheter. Det inkluderer nye X1 Fold og bestselgeren X1 Carbon i niende generasjon. I tillegg er flere konsument PC-er og smarttelefonene Moto One, Moto G og Moto Edge 5G-klare.

– Tilbudene for underholdning, undervisning, samhandling, smartenheter, e-handel og alle typer digitale tjenester vil mangedobles i antall og kvalitet. Snart kan 5G bli foretrukket aksessform for sikkerhetsbevisste bedrifters «nye» hjemmekontor norm.

For nettoperatørene betyr utbygging av 5G store investeringer i avansert infrastruktur, men det vil gi store gevinster på sikt.

– Det er ingen tvil om at 5G er fremtiden, og vi har derfor annonsert et stort utvalg utstyr med støtte for 5G. I tiden som kommer vil vi se at stadig flere modeller har denne muligheten, sier Holsve Johansen.

Lenovo X1 Titanium Yoga har støtte for 5G