Datarommet blir programvare-styrt

Lenovo jobber hele tiden med å utvikle sine high-end datasenterløsninger. Under fagdagen i Trondheim 19. september vil rådgiver Bay Magnar Engebråten ta for seg hva som skal til for å drifte et programvare-definert datarom for fremtiden.

– Programvaren styrer mer og mer av det som foregår på datarommet, såkalt Software Defined Data Center (SDDC). For å få til dette benytter vi standard Lenovo ThinkSystem-servere med høy ytelse, forteller Bay Magnar Engebråten.

Serverne er i rackutførelse, 1U, 2U eller 4U. Det kan enten være Hybrid-baserte servere eller rene All Flash-servere som kombinerer prosessor, minne, disk og nettverk i en og samme server. Disse er satt sammen i blokker av tre eller flere noder. Alt dette styres fra vår management programvare XClarity, som følger med serveren. Den kan integreres opp mot SDDC-programvaren.

– En server defineres som en node, og noden kan utvides med minne, lagring eller med flere noder etter behov. Nodene kobles sammen i et eget nettverk via Lenovos egne Top of Rack switcher og benytter 10 til 100 Gbit hastighet seg i mellom, forklarer han.

Engebråten kommer til Trondheim 19. november og Common Norges fagdag for å snakke om Lenovos high-end-løsninger.

– Ved hjelp av et node-til-node-nettverk oppnår du den raske kommunikasjon denne løsningen er avhengige av. Dette omtales ofte som Hyper Convergert Infrastruktur. Vi samarbeider med aktører som Nutanix, VMware og Microsoft om ulike løsninger. Dette vil jeg snakke mer om når vi treffes i Trondheim, understreker han.

I tillegg til high-end-løsninger blir det foredrag om samhandling og hands-on med de nyeste bærbare ThinkPad-modellene til Lenovo. Arrangementet er gratis for medlemmer. Les mer og meld deg på her.