Oppgraderte til Power10-server

Common Norge-veteran Erling Sande AS oppgraderte tidligere i år til en IBM Power10 S1014. Det har forbedret ytelsen betraktelig, samtidig som selskapet kan utnytte mulighetene som ligger i IBM i 7.5.

– Vi har stort sett byttet server hvert femte år, og nå var det på tide å oppgradere til IBM Power10, spesielt siden vår gamle Power8 server ikke støttet siste versjon av IBM i. Valget falt på IBM Power S1014 1-socket, 4U-server levert av IBM-partner Embriq AS, forklarer IT-sjef Espen Rønning hos Erling Sande AS.

Drammens-firmaet importerer et stort utvalg motorsykler, ATV-er, båtmotorer, elsykler, elsparkesykler og annet utstyr til Norge. De mest kjente merkevarene er Suzuki og Peugeot. De har brukt samme plattform i en årrekke og har ingen intensjon om å bytte.

– Power10 er skreddersydd for å utnytte IBM i-operativsystemet, som er både stabil, sikker og relativt rimelig. Vi har ERP-systemet Løsning1 som basis for virksomheten. Svenske Apper, som eier Løsning1, investerer for tiden mye i å modernisere kildekoden. Det vil være et godt utgangspunkt for videre utvikling.

På toppen av Løsning1 har Erling Sande AS blant annet forhandlerløsninger, MultiSupport, ECP-systemene for frakt og EDI og flere egenutviklede løsninger. IBM sier selv de nye serverne er 57 prosent raskere enn forgjengerne og det er tydelig at oppgraderingen til Power10 har forbedret ytelsen betraktelig.

– Power10 er lynrask. Enkelte sider som tidligere tok 2-3 sekunder å laste går nå på tideler. Heldigvis finnes det fortsatt partnere i Norge med god kompetanse på IBM Power-servere og IBM i OS. Vi mener denne kombinasjonen er det beste valget for oss også i årene som kommer, understreker Rønning.

IBM Power10-servere er basert på IBMs Power10-CPU. De leveres i modellene IBM Power S1014, IBM Power S1022, IBM Power S1024, IBM Power E1050 og IBM Power E1080.