Benjamin Borgen Ha, Petter Johansson, Anders Nesbakken og Thor Olaf Klemsdal fra Fremtind mener det er viktig å ha en arena for å møte andre utviklere på IBM i-plattformen. Foto: Lars Ovlien.

Ungdommen kommer til IBM i

De siste åtte kvartalene har IBM kunnet vise til tosifret vekst på salg av IBM i og de satser videre på plattformen. Det var gode signaler når kunder og partnere møttes til IBM i fagdag i regi av Common Norge.

Rundt 40 personer fra kunder og partnere møttes på Lysaker Torg 1. november for å høre Steve Will, Mark Irish og Erwin Earley. På agendaen stod blant annet IBM i 7.4, Node.js og Open Source.

– Det har blitt ansatt mange unge mennesker som vil sikre fremtiden for IBM i, slik at vi som kunder kan føle oss trygge på at vi fortsatt har valgt rett, forklarer Henry Karlsen, styreleder i Common Norge og IT-direktør i Umoe Restaurants AS.

Det er tydelig at IBM internasjonalt satser på IBM i-plattformen, og ikke minst legger ressurser ned i modernisering av grensesnittet.

– IBM i skal være den plattformen som kan støtte alle nye utviklingsverktøy. Og i dag støttes alle de mest populære slik som Phyton, PHP, Node.js, R osv. Mange av disse verktøyene mottar økonomisk støtte fra IBM slik at videre utvikling kan sikres.

Nye utviklere kommer inn

Fremtind Forsikring, som har rekruttert flere unge utviklere de siste årene, stilte mannsterke. Forsikringsselskapet er resultatet av at Sparebank1 og DnB slo sammen sine forsikringsselskaper, og de velger IBM i.

– Denne typen arrangementer er viktig for å møtes, lære og ikke minst møte andre utviklere, forklarer Petter A. Johansson hos Fremtind.

33-åringen startet på IBM z-plattformen og konverterte til IBM i da han begynte hos Fremtind for snart fire år siden. Han fikk snart selskap av tidligere kollega Anders Nesbakken. I år har de fått med seg 26 år gamle Benjamin Borgen Ha og 29 år gamle Thor Olaf Klemsdal. Felles for dem er at de hadde ingen eller liten kjennskap til IBM i fra før.

– Det er en bratt læringskurve. Nå skal Thor Olaf, Anders og jeg på CL-kurs senere i måneden, forklarer Borgen Ha.

Mark Irish, Erwin Earley og Steve Will tok turen til Norge og Common Norge under IBM i fagdag på Lysaker 1. november for å dele sin kunnskap. Foto: Lars Ovlien.

Satser i Norge

IBM Norge var også på plass under fagdagen

– All honnør til Common Norge og apparatet rundt som klarte å få med såpass mange deltakere. Her var det mange engasjerte mennesker og dyktige foredragsholdere som dekket aktuelle temaer, sier Ole Kristian Bergseth, IBM Systems Sales Specialist hos IBM Norge.

Han signaliserte under fagdagen at IBM Norge ønsker å styrke sin kompetanse på IBM i og ha en god dialog med sine norske kunder. Det blir godt tatt i mot blant brukerne.

– Det skjer mye spennende om dagen, ikke minst med en ny generasjon utviklere som kommer fra andre plattformer inn på IBM i. Det er en grunn til at så mange store virksomheter sverger til plattformen, og sikker drift, god ytelse og fantastisk støtte for det aller meste er slik vi vil at i skal være også i fremtiden, konkluderer Karlsen.