Styrer robot med Lenovo arbeidsstasjoner

Britiske React Robots har utviklet DogBot for byggebransjen, en firbeint hjelper som bruker machine learning og kunstig intelligens for å navigere og utføre oppgaver i farlige miljøer. De bruker ThinkPad arbeidsstasjoner for kraft og ytelse.

– Vi ønsket å bygge en robot med kunstig intelligens for revolusjonen vi ser kommer. DogBot handler om å utvikle roboter som virkelig forstår verden og kan samhandle med den, sier Charles Galambos i React Robotics.

DogBot kan programmeres til å utføre oppgaver i industrielle miljøer med høy risiko. Det betyr bedre sikkerhet og redusert skaderisiko for mennesker. Det kan for eksempel være opprydning av områder, transport av verktøy og så videre. Men den kan også for eksempel 3D-skanne områder for å kartlegge fremdrift.

Alt dette krever datakraft, og React Robotics bruker et bredt spekter Lenovo maskinvare, inkludert ThinkStation P920 og ThinkStation P1 konfigurert for kunstig intelligens. Utstyrt med kraftige NVIDIA Quadro RTX grafikkprosessorer med AI Tensor-kjerner utgjør ThinkStation P920 «hjernen» til DogBot.

– Det er mange kjedelige og tunge oppgaver som skal utføres hver dag. Hva om de i fremtiden kan utføres av roboter? Det avhenger kunstig intelligens. For oss er det viktig å jobbe med partnere som Lenovo. De deler vår visjon om å ta teknologien ut i verden, sier Gregory Epps, daglig leder i React Robotics.

Les også: Rå ThinkPad til klassisk bildesign

Les mer om medlemspriser fra Lenovo og last ned prislister her