Optimaliser workstation-ressursene dine

Lenovo Performance Tuner (LPT) er et gratis verktøy som gjør det enkelt å optimalisere workstations for best mulig utnyttelse av ressursene. Verktøyet lastes ned fra nett og er enkelt i bruk.

LPT er utviklet for å gi deg som bruker mest mulig igjen for investeringen i en Lenovo Workstation og optimaliserer systemet basert på applikasjonen som benyttes. Verktøyet gjør mindre endringer mot hardware, for å optimalisere den mot programvaren som benyttes.

Du kan se systemet demonstrert på Vimeo (vi har ikke lov til å embedde videoen dessverre).

Verktøyet benytter såkalt “Processor Affinity” som gir brukeren mulighet for å dedikere eller tvinge en applikasjon til å jobbe mot en spesifikk kjerne i prosessoren. Denne funksjonaliteten gir mulighet for optimalisering av fler-kjerne systemer og spesielt inn mot en-kjerne applikasjoner.

Lenovo Performance Tuner (LPT) kan du laste ned her

Som eksempel ved bruk av Dassault® SOLIDWORKS® i et system med fler-kjerne prosessorer vil ”Processor Affinity” gi muligheten for dedikering av kjerner, mens LPT vil finne den kjernen som er best egnet for å kjøre applikasjonen med best mulig ytelse De andre kjernene blir da frigitt til å kjøre andre oppgaver. Løsningen kan også benyttes for å isolere multi-kjerne-applikasjoner, for eksempel ANSYS®. Verktøyet gir mulighet for å reservere kjerner til andre applikasjoner med den fordel at flere applikasjoner kan utnyttes samtidig.

LPT har predefinerte profiler for flere av de mest brukte applikasjonene innen profesjonelle arbeidsstasjoner . I tillegg dekker LPT følgende muligheter for optimalisering:

  • Power Management
  • Resource Monitoring and Tuning
  • Graphics Management
  • BIOS Management