Økt fokus på IBM Power

IBM Norge kan melde om økt salg av IBM Power-servere. Det er først og fremst AIX og Linux som vokser, men IBM i holder også stand i markedet. Der er trenden færre men større installasjoner, forteller hardware-sjef Martin Strandos.

– Vi satser på IBM z, Power og lagring. Den siste tiden har vi opplevd stor vekst, spesielt på lagringssiden, der mange kunder nå ønsker seg hybride løsninger med lagring i skyen og on premise. I tillegg vokser vi på Power-servere og har fått fotfeste innen flere tekniske miljøer som blant annet trenger mye grafikk-kapasitet og ønsker å bruke OpenPOWER-plattformen, forteller Martin Strandos, Business Unit Executive, IBM Systems HW.
– Her i landet har vi sett en konsolidering hos service-providere, med færre og større installasjoner. Fordi vi nå har en felles maskinvareplattform som vokser kan IBM i-kundene føle seg trygge på at vi fortsatt kommer til å støtte plattformen.

Det er stor spenning knyttet til lanseringen av den nye Power9-prosessoren, som i følge ryktene kommer i løpet av året og vil ha 14nm finFET-teknologi med 24 kjerner. Google er en av samarbeidspartnerne som har kastet seg over den nye generasjonen Power-prosessorer.
– Vi har gått fra et tiår der det meste har handlet om å standardisere stabilisere, til mer spesialiserte løsninger basert på Power chip-en. Dette kommer til å øke, da datamengden er så stor at det ikke er mulig for maskinene å være like gode på alt.
Og i bunn for alt ligger Watson-teknologien.
– IBM har sagt at vi skal legge Watson-teknologien inn i alt vi lager. I Norge er vi allerede inne i helsesektoren, og det kommer til stadig flere fagområder, sier Strandos.