Bytte ERP-system kan bli dyrt

Å bytte forretningssystem kan bli dyrt og er oftest langt fra det beste alternativet. Torbjörn Appehl i Common Europe mener mye kan gjøres med relativt små investeringer hvis du kjører IBM i på IBM Power. Det forteller han om under Løsning1-arrangementet i mars.

– Tapt salg, bøter, sinte kunder eller lange rettsprosesser kan bli resultatet hvis noe går feil når du bytter forretningssystem. Hvert femte selskap beskrev sitt skifte av forretningssystem som mislykket i en undersøkelse Panorama Consulting gjorde i 2015. Modernisering kan ofte være det beste alternativet, forteller Torbjörn Appehl i Common Europe.

Han kommer til Lysaker og Løsning1 fagdag 6. mars for å snakke om nettopp risikoen ved å bytte forretningssystem.

– Ofte har jo en virksomhet et godt integrert og tilpasset ERP-system, som ved hjelp av moderne teknologi kan kompletteres for å imøtekomme moderne krav som B2B-koblinger eller nye mobile grensesnitt. Det kan du gjøre med relativt små investeringer på IBM i-plattformen, som tross alt har utviklet seg veldig mye på de 30 årene som har gått siden AS/400 ble lansert i 1988.

Skrekkemsemplene er mange.

– Det er ikke lenge siden Electrolux avskrev 906 millioner SEK på et SAP-prosjekt, og tyske DHL avskrev 345 millioner Euro på et tilsvarende prosjekt. I England har også Vodafone hatt store problemer med en overgang til Siebel-plattformen og en gigantbot fra myndighetene. Jeg mener mange har mye å tjene på å se hvor moderne IBM i og IBM Power faktisk er i dag, samtidig som plattformen har de samme fordelene med sikkerhet, stabilitet og lave driftskostnader som den alltid har hatt, sier Appehl.

Les mer om Løsning1 fagdag og meld deg på her