Hva er dette blockchain-maset?

Du har hørt om det i lang tid: kryptovaluta og blockchain. Men selv om kryptovaluta er avhengig av blockchain, ligger det mye mer bak denne teknologien. Nå kan du selv lære det grunnleggende hands-on sammen med Common Norge.

– Mange tenker bare på blockchain i sammenheng med bitcoin og andre kryptovalutaer. Det er ikke kryptovaluta som trigger meg, men mulighetene som ligger i blockchain-teknologien. Her har norske bedrifter som blant annet DNB, TINE og Steria tatt lange klyv allerede, forteller Magne Kofoed.

Den 21. august holder han workshop om blockchain for Common-medlemmer. I løpet av tre timer får du både en teoretisk og praktisk innføring, og arrangementet er gratis for Common-medlemmer. Det kreves ingen forhåndskunnskaper, men du vil måtte installere en applikasjon på PC-en din.

– Det skjer noe ute hos norske bedrifter for tiden, og det kan være verdt å spandere noen timer på å sette seg inn i hvordan teknologien fungerer.

Det finnes mange eksempler: TINE tester kryptoteknologi til deling av data (ekstern lenke), DnB utvikler ny finansteknologi (ekstern lenke) og Norwegian-gründer Bjørn Kjos har etablert selskapet Norwegian Block Exchange (ekstern lenke).

– Under workshopen vil jeg først gå gjennom teorien bak blockchain. Så kommer vi til å sette opp en blockchain på egen PC basert på open source-teknologi og programmeringsspråket Python. Det kan kjøres på de fleste IT-plattformer, inkludert IBM i, understreker Kofoed.

Merk at det er begrenset med antall plasser på kurset. Meld deg på her i dag.