Gratisbillett til IBM i workshops

IBM har flere spennende opplæringstilbud, enten i egen regi eller via sine utdanningspartnere som ArrowECS og Global Knowledge. I denne artikkelen får du vite hvordan du kan få gratisbillett (voucher) til IBM i workshops og annen utdanning.

Av Trond Bjerkvold

Hvis du har kjøpt en Power server, gjerne en med IBM i operativsystem, kan du gå inn på websiden for IBM i and Power Systems voucher registration. Selv en liten Power8-server som 4 core S814 være grunnlag for å få tildelt en billett, samme gjelder en såpass gammel server som en 4 core Power7-modell 720. Jo større server, jo flere billetter, men serveren kan være noen år gammel og allikevel gi deg fribillett. Maksimalt kan du få 3 Service Voucher og 3 Education Voucher for en server.

Service voucher skal primært brukes for teknisk hjelp fra IBM for å komme i gang med nye funksjoner, som kan være å ta i bruk Linux på Power-servere, installere/bruke IBM DB2 Web Query for i eller IBM PowerHA SystemMirror for i. Hør med din IBM representant om hva som dekkes for din server og hvordan en slik tjeneste gjennomføres.

Education voucher skal som navnet sier brukes til utdanning, kurs og workshops. Ut fra det jeg har sett får du best uttelling for disse ved å delta på kurs i regi av IBM. Kurs gjennom IBM utdanningspartnere ser ut til å kreve flere vouchere for å dekke kursavgiften. Så hvis du har en eller flere fribilletter så sjekk nøye hvordan du kan bruke dem.

Vouchere fra IBM eller IBM Business Partnere

Ved større events som IBM Power Technical University som det i Orlando 22.-26. mai 2017, kan du bruke Business Partner vouchere eller som kunde fribillett fra IBM Power to Cloud Reward Program. Sistnevnte har som krav at du kjøper en E850C, E870C eller E880C, så dette er ikke relevant for så mange norske kunder. Se denne linken for betingelser.

Fribilletten dekker ikke alltid 100% av kursavgift, men noen ganger 80% eller 50%, så sjekk med arrangøren av utdanning hvor mye som dekkes.

For iPAW – IBM Performance Analysis Workshop i Oslo 30. mai – 2. juni 2017 kan du enten betale 1.700 Euro eller bruke IBM Service Vouchers eller Education Vouchers for å dekke kursavgiften.

Eksempel på workshops der man kan bruke IBM vouchers:

V7Ki2Day

Storwize External Storage and IBM i

IBMiPAW

IBM i Performance Analysis

VIOSi2Day

VIOS with IBM i and External Storage

IBMiDS8000

>IBM System Storage DS8000 attached to IBM i

SQLOPTSAPoni

SAP on IBM i: DB2 Optimization Workshop

AS524

SAP on IBM i: Administration

DB2iSQLPerf

IBM DB2 for i SQL Performance Monitoring, Analysis and Tuning

DB2iAdvSQLPgm

IBM DB2 for i Advanced SQL and Data Centric Programming

IBMiDoctor

IBM iDoctor

DB2iAdvSQLOnl

IBM DB2 for i Advanced SQL – Online