Morten Johansen og Espen Hjertø hos serveravdelingen til Lenovo.

Fremtidens datarom er app-basert

Alle ønsker å flytte inn i nettskyen, men sikkerhet og økonomi kan begge være gode grunner til å beholde enkelte applikasjoner og data lokalt. Lenovo har teknologien som gjør det mye enklere enn det har vært tidligere.

– Et komplisert datarom har ingen verdi i en bedrift, men med dagens teknologi trenger du ikke spesialister til å passe på datarommet. Hvorfor skal datarommet være mer komplisert enn mobiltelefonen din, sier Espen Hjertø.
Han er Country Manager for servere hos Lenovo og tror mange ville ha nytt av å vurdere eget behov.
– To Lenovo-noder, for eksempel Lenovo 3550 M5 som kjører Microsoft Windows server 2016, er alt du trenger til datarommet ditt. Da får du et datasenter i en boks, med prosessorkraft, minne, SSD-lagring og I/O. Så kan du bygge en skytjeneste med Azure på toppen.

Både sikkerhet og økonomi kan være en god grunn til å beholde hele eller deler av datarommet on premise.
– Velger du en hybrid-løsning får du et veldig fleksibelt miljø, der du kan droppe alt i nettskyen hvis du driver vedlikehold lokalt, og vise versa. Med Azure er det enkelt å sette opp. Og skulle du trenger ekstra serverkapasitet i perioder kan du hente det på nett, samtidig som du beholder det du trenger lokalt. Løsninger som mange kjenner som kompliserte er nemlig ikke det lenger, understreker Hjertø.