IBM Power brukergruppe - Common
Common Norge

IBM Power brukergruppe

Common Norge har sitt utspring i miljøet som ble til AS/400 og senere IBM Power maskinvare med IBM i operativsystem. Denne gruppen handler om all things power.

Følg Tronds Powerblogg for flere artikler om IBM Power og IBM i.

 • Rimelig IBM Power8 for mindre bedrifter

  Det nye BM Power System S812 som ble annonsert i februar er spesielt tilpasset mindre bedrifter. Den kraftige serveren er svært prisgunstig og kan leveres allerede i slutten av mars.

 • IBM Systems Technical University

 • Steve Will er en av mange internasjonale toppnavn som kommer til CEC 2017 i Brussel 18. til 21. juni.

  Spar 125 Euro på CEC 2017

  Som medlem i Common Norge får du early bird-pris og sparer 125 euro på CEC 2017 fram til 23 april. Der møter du blant annet Steve Will, Alison Butterill, Charles Guarino, Birgitta Hauser, Paul Tuohy og Steve Bradshaw.

 • Pedab styrker satsingen på IBM Power

  Etter 20 år hos IBM og påfølgende 16 år i IBMs partnerapparat med dedikert ansvar og arbeid på IBMs power plattform har Arild Kristiansen fra 1. januar sin arbeidsplass hos Pedab. Han har omfattende erfaring og kompetanse på IBM-løsninger, spesielt IBM i, og innehar alle IBMs sertifiseringer på IBM Power System.

 • Økt fokus på IBM Power

  IBM Norge kan melde om økt salg av IBM Power-servere. Det er først og fremst AIX og Linux som vokser, men IBM i holder også stand i markedet. Der er trenden færre men større installasjoner, forteller hardware-sjef Martin Strandos.

 • Frank Vådahl og Tore Thon har gjennomført siste fase av opplæring og sertifisering for IBM Technical Support Services.

  Toppsertifisert på IBM vedlikeholdstjenester

  Som første IBM partner i Norge er Pedab sertifisert som IBM TSS Champion. Frank Vådahl og Tore Thon har gjennomført siste fase opplæring og sertifisering for IBM Technical Support Services under IBMs Sales Mastery Program.

 • Gratis webinar om IBM i 7.3

  Onsdag 30. november inviterer Common Europe til gratis webinar om IBM i 7.3 som ble lansert i april. "Things i-Love about 7.3" tar for seg de ti viktigste funksjonene i den nyeste versjonen av operativsystemet.

 • Klart for IBM Business Connect 2016

  Kognitiv teknologi står i fokus når IBM Business Connect 2016 går av stabelen på Scandic Fornebu 1. november. Blant foredragsholderne er avant-garde artist og kyborg Neil Harbisson og IBM fellow John Cohn.

 • Common Europe Congress 2017

 • Ble med på Common iTour-2016

  IBM-legende Frank Soltis, Stephan Leisse fra Vision Solutions og Guy Marmorat fra Cilasoft står for det faglige når Common Europa og iTour 2016 kommer til Malmö fredag 4. november.

 • Gratis IBM i-webinar for Common-medlemmer

  IBM inviterer medlemmer av Common Norge til gratis webinar onsdag 12. oktober. Her vil Business Architect Tim Rowe fra IBM Rochester gå gjennom de siste nyheten i operativsystemet IBM i 7.2 og 7.3

 • Steve Will kommer til Stockholm og COMMON Europe Congress 2016.

  COMMON Europe Congress i Stockholm

 • IBM i og disk

  Normalt trenger du ikke tenke på håndtering av IBM i diskene, operativsystemet tar seg av det, men noen områder av diskhåndtering bør du tenke på. Her er noen råd og tips knyttet til disker på IBM i.

 • En SSD-disk vil ha stor innvirkning på en mengde av jobber som kjøres på et IBM POWER8-system.

  Fordelene ved SSD-disker på IBM Power

  Frank Johansen fra Caral Data ser i denne artikkelen mer detaljert på fordeler ved å bruke IBM flash systemer og Solid State Drives (SSD) på IBM POWER8 System i.

 • IBM POWER8 leveres i hovedsakelig to modeller for de fleste SMB-bedrifter, en 4-core maskin og en 6/8-core maskin. Foto: IBM.

  Interne eller eksterne disker til IBM i?

  De siste årene har det vært en stor utvikling når det gjelder både interne og eksterne disker til IBM i-systemer. Frank Johansen fra Caral Data går her gjennom fordeler og ulemper ved valg av disk, både fra et teknologisk og økonomisk ståsted.

 • Ideer og tanker rundt databeskyttelse

  IBM Spectrum Protect er det gamle Tivoli Storage Manager, med røtter tilbake til 80-tallet. En ny brukergruppe i Common Norge ønsker å skape en felles møteplass for brukere av denne sikkerhetsplattformen.

 • Watson hjelper deg med julehandelen

  IBM har utviklet Watson Trend, en applikasjon som fanger opp trender på internett og foreslår hva du bør kjøpe før det er for sent. En uventet og spennende bruk av Watson-teknologien.

 • Common på plass i Cannes

  Common Europe var på plass under IBM Technical University i Cannes. Det inkluderte en solid skandinavisk kontingent, som fikk muligheten til å møte likesinnede fra hele kontinentet.

 • Internasjonale foredragsholdere (fra venstre): Erik Rex fra IBM Danmark, Kristoffer Petterson fra IBM Sverige (bak), Tim Rowe fra IBM USA (foran), vår egen Trond Bjerkvold fra Basefarm, Philippe Magne fra franske ARCADE Software og nederlandske Peter Croes under Power-samlingen 21. oktober.

  Faglig interessant Power-samling

  IBMs nye Access Client Solutions, nye SQL-muligheter, Power i nettskyen og tips om modernisering var blant temaene da Common Norge inviterte til Power-fagdag 21. oktober.

 • Power og ISBG samles hos BI i Nydalen

  Common Norges Power-samling 21. oktober flyttes sammen med ISBG medlemsmøte til Handelshøyskolen BI i Nydalen. På programmet står en rekke spennende foredragsholdere, med IBM-nestor Tim Rowe i spissen.

 • Riktig lisensiering på IBM i-plattformen

  Lurer du på hvordan du tar riktige valg for lisensiering på IBM i-plattformen? Peter Croes, Advisory Client Technical Specialist for Power Systems i IBM Europe, kommer til Norge for å gi råd om lisensiering under IBM Power-fagdagen i oktober.

 • Country Manager Arne Norheim hos IBM Norge og konsernsjef Björn Ivroth i EVRY.

  IBM og EVRY med nettskyavtale

  IBM og EVRY har inngått en samarbeidsavtale om nettskyteknologi og infrastrukturtjenester verdt 8,5 milliarder kroner med dagens dollarkurs. Med sin erfaring og globale kompetanse skal IBM blant annet videreutvikle EVRYs infrastrukturtjenester.

 • Modernisering fra A til Å under Power-samlingen

  Lurer du på hvordan du moderniserer din IBM i-applikasjon fra databasen opp til brukergrensesnittet? Da bør du høre foredraget til Philippe Magne fra ARCAD Software under årets Power-samling i oktober.

 • Flere har fått øynene opp for IBM Power

  Erik Rex har vært med siden det het System/3. Med 41 års erfaring har han vært med på både oppturer og nedturer. Under IBM Power-samling 2015 kan han fortelle at han opplever større fokus på IBM Power både internt i IBM og ute i markedet.

 • M for Mobil og M for Modernisering

  Tim Rowe kommer til Lysaker i oktober for å snakke om to ting: hvordan modernisering av applikasjoner kan bety forskjellige ting for forskjellige mennesker og hvordan mobile enheter endrer hvordan du får tilgang til IBM i-systemet ditt.

 • IBM i OS + nettskyen = sant

  Hvorfor og hvordan bruker du virtualisering for et skybasert IBM i miljø, og hvilke verktøy har du til rådighet for å forenkle arbeidsoppgavene? Det er temaet når IBM i-spesialist Trond Bjerkvold kommer til IBM Power-samlingen i oktober.

 • Vil du være med til US Common 2016?

  Common Norge planlegger en tur til COMMON 2016 Annual Meeting and Exposition på Hilton Riverside i New Orleans 15. og 18. mai 2016. Er du interessert i å være med?

 • Common US 2016

 • IBM Power-samling 2015

 • Gartner peker på OpenLegacy

  Analyseselskapet Gartner har utpekt OpenLegacy til «Cool Vendor» innen integrering. Tirsdag 28. april kan du lære hvordan du enkelt får din IBM i over på web, mobil og nettskyen. Arrangementet har kun 10 plasser, og det er i dag kun 4 igjen.