Common Norge

– Hekt på det du vil

Med Storwize har McDonalds Norge fått en fremtidsrettet lagringsløsning med mye bedre ytelse enn tidligere. Det betyr færre sene nattetimer for IT-avdelingen.

– Diskytelsen ble en helt annen da vi gikk over til Storwize i fjor. Fordi data som brukes ofte flyttes til SSD-disker, føles det neste som om alle diskene er SSD-disker, forklarer IT-konsulent Espen Jacobsen hos McDonalds Norge.
Burgergiganten kjører IBM i-servere med VMWare. De har cirka sju terabyte med data totalt, generert av 50 ansatte ved hovedkontoret og 76 restauranter landet rundt. Storwize-installasjonen var en av de første i Norge, og erfaringene etter et drøyt år er svært gode.
– Vi var positivt overrasket da IBM lanserte dette produktet. I forhold til funksjonaliteten har Storwize en gunstig pris. Tidligere har denne typen produkter vært forbeholdt større organisasjoner der pris ikke har så stor betydning, poengterer Jacobsen.

Lett å bygge ut

En av fordelene med Storwize er at du kan koble til et stort antall disker, også fra tredjepartsleverandører. Dermed er det enkelt å utvide eksisterende infrastruktur med ny, i stedet for å måtte erstatte alt det gamle.
– Det er den ideelle lagringsløsningen, med veldig mye intelligens inne i boksen. Storwize virtualiserer lagringsplassen din. Nesten uansett hva du hekter på av disker håndterer Storwize det, og du kan styre hva som skal lagres hvor. Har du store datamengder som ikke trenger å hentes fram raskt kan de lagres på de eldste diskene. Storwize styrer all diskhåndteringen. Dermed slipper du å bekymre deg for diskadministrasjonen, forklarer Jacobsen.

Mer stabil drift
Fordi så mye skjer sømløst, blir det mindre manuelt arbeid og færre sene nattetimer. Det setter IT-avdelingen pris på.
– Du kan legge til nye disker og migrere data uten å ta ned systemet. Det betyr både mindre nedetid og ikke minst at du slipper problemene som kan dukke opp når du startet systemet igjen.
For McDonalds er Storwize en løsning for fremtiden.
– Skal du ha en driftssikker løsning som ikke koster det hvite ut av øynene, er Storwize det beste du får i dag, sier IT-konsulent Espen Jacobsen hos McDonalds Norge.

Se en video-demonstrasjon av Storwize V7000 her:

Her kan du se mer om databeskyttelse med VMware og Storwize V7000:

  • lenovo